Over ons

Het Leusdens Mannenkoor organiseert jaarlijks concerten met een wisselend thema. Het repertoire is veelzijdig en gevarieerd. Bekende en minder bekende componisten/arrangeurs uit binnen- en buitenland zijn de leveranciers van de koormuziek. Het koor maakt daarbij gebruik van solisten en musici en werkt samen met andere koren.
De burgemeester van Leusden, de heer Gerolf Bouwmeester, is beschermheer van het Leusden Mannenkoor.
Dat hij daarnaast het LMK en de zangkunst een warm hart toedraagt bleek bij zijn deelname in maart 2018 aan een repetitie avond van het koor. Als bariton zong hij uit volle borst de repetitie mee tot grote waardering van alle koorleden en de dirigent.

Het Leusdens Mannenkoor is lid van het KNZV (Koninklijk Nederlands Zangers Verbond). Het KNZV is opgericht in 1853.
HKH Prinses Beatrix is beschermvrouwe van het KNZV.