Leusdens Mannenkoor

ACTUEEL

                LEUSDENS MANNENKOOR 2019        -  media artikel januari 2019 -

 

Nieuwe stijl

HET IS ZO VER ! Vanaf 10 januari 2019 zet het Leusdens Mannenkoor haar eerste schreden in de ‘vernieuwing’. Na een intensief intern en extern communicatietraject heeft het koor er voor gekozen om op de donderdagmiddag te gaan repeteren. De keuze werd gemaakt om aanwas van leden beter mogelijk te maken. Kennelijk is deze formule, die werd ingebracht door de nieuwe dirigent, succesvol te noemen. Er hebben zich nieuwe leden voor het koor aangemeld en nagenoeg het gehele bestaande koor bleef op 1 persoon na intact en gaat dus mee naar de middagrepetitie. Dinant Ligtenberg, voorzitter van het koor, is vooralsnog tevreden. ‘Het was een lastig proces wat veel energie en geduld kost naast  spanning en emotie. We zijn er nog niet maar de eenheid en goede sfeer binnen de groep en de samenwerking van het bestuursteam heeft tot deze keuze geleid en geeft goede hoop op een  betere toekomst voor het LMK. Natuurlijk zijn we ook blij met onze nieuwe dirigent die ons op dit spoor heeft gebracht. We gaan er dan ook van uit dat we samen met hem een nieuwe weg kunnen inslaan die het koor een verdere toekomst biedt. We zien uit naar deze samenwerking’. Dat het koor op de goede weg is bleek ook uit het recent uigevoerde  Kerstconcert samen met de muziekvereniging Lisiduna. De uitvoering van beide werd door het publiek op zeer enthousiaste wijze ontvangen. Fijne klanken en muziek en een geweldige kerstsfeer vulden op 22 december in een uitverkocht concert de Marcus kerk met het programma ‘Christmas Wonderland’. Het was genieten van concert en met elkaar ! 

Nieuwe dirigent

De nieuwe dirigent, Arie Perk, is een bekende in de muziek en dirigent wereld. Reeds op 6 jarige leeftijd zette hij zijn eerste sporen in de muziek en zangwereld. Naast de vakopleiding  muziek met koordirectie, zang en piano aan het conservatorium en de specialisatie opleiding vocaal en instrumentaal ensemble behaalde hij het docentschap koristenopleiding. Dit laatste om stemvorming en solfège aan koorzangers te kunnen geven. Arie leidt diverse koren, zoals een mannenkoor, een vrouwenkoor, twee gemengde koren, een kerkkoor en een kamerkoor. En nu dus ook het Leusdens Mannenkoor ! Hij jureert daarnaast bij concoursen en was 7  jaar lang adviseur van het KNZV. Zelf zong hij jarenlang als bas in een professioneel kamerkoor. Arie heeft recent een vrouwenkoor en een gemengd koor met succes op basis van middagrepetitie tot groei doen brengen. Hij ziet het dan ook als uitdaging om bij het Leusdens Mannenkoor eenzelfde effect te realiseren.

Dirigent Arie Perk : ‘Met erg veel enthousiasme ga ik begin 2019 bij het Leusdens Mannenkoor aan de slag. In de laatste maanden van 2018 hebben er verschillende gesprekken plaatsgevonden tussen het koorbestuur en mij en daaruit bleek dat we elkaar erg goed kunnen vinden in onze toekomstverwachtingen van het LMK.Daarna heb ik kennis gemaakt met het koor door een concert bij te wonen en vervolgens een gedeelte van een repetitie te leiden. En dat is me erg goed bevallen. Ik kan iedere zanger aanraden, ook al is hij wellicht al lid van een ander koor, om op donderdagmiddag van 14 tot 16 uur eens bij het Leusdens Mannenkoor te komen kijken op de repetitielocatie in de Marcus kerk aan de Asschatterweg 1 te Leusden. We gaan er iets heel moois van maken’! Op de website www.leusdensmannenkoor.nl is meer informatie te vinden.

MANNENKOOR NIEUWE STIJL !