Het Leusdens Mannenkoor "De Valleizangers" (het LMK) heeft haar naam gevestigd door het uitvoeren van kwalitatieve mannenkoorzang en het heeft inmiddels een eigen plek verworven binnen het culturele leven van de gemeente Leusden.

ThomWinsemius is per 15 mei 2017 onze nieuwe dirigent Winsemius A

Thom was oorspronkelijk leerkracht speciaal onderwijs in Leiden en Grootebroek. Daar verzorgde hij ook alle muzieklessen. In Den Haag behaalde hij zijn dirigentendiploma bij Jos Vranken. In Amersfoort en Huizenwas hij (coördinator) ambulant begeleider. In zijn vrije tijd dirigeerde en begeleidde Thom diverse koren. Daarnaast speelde hij als pianist en organist zowel in protestantse als in katholieke vieringen.  Vanaf 1995woont Thom in Amersfoort. Hij zong in diverse projectkoren (o.a. bij de nieuwjaarsconcerten olv Bert Eerden, en bij het Leusdens Mannenkoor), hij was dirigent van Shantykoor Westenwind en van het Waterlijnkoor. In Utrecht volgde hij de arrangeercursus licht vocale muziek bij Tijs Krammer. Ook speelde hij een aantal jaren altsaxofoon in Politiebigband Pro-Motion. Tijdensthemavaarten van StichtingWaterlijn begeleidt Thom zangeres Carmen Pierik op accordeon.

Het dirigeren van een mannenkoor stond bovenaan zijn bucket-list.

Vanaf 15 mei neemt Thom het stokje van Bert Eerden over.

Op 11 augustus 2016 is Bert Eerden, ad interim dirigent van het koor.
Bert Eerden 2014
Een koormens in hart en nieren. Leidde tal van koren, van groot tot klein,kinderkoor, vrouwen-, mannen- en gemengde koren. Daarnaast door hemzelf opgerichte vocal groups, voortvloeiende hieruit zijn de befaamde Internationale Vocal Group Festivals.De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op diverse edities van zgn. projectkoren. Met deze rondom één bepaald thema samengestelde projectkoren heeft hij  diverse uitvoeringen gegeven van “Christmas with Rutter-concerten” tot “Nieuwjaar-concerten”.Nevenactiviteiten:  het geven van koor-workshops, jureren tijdens  korenfestivals of het jureren van nieuw gecomponeerdekoorwerken binnen het kader van een Componisten-wedstrijd.

foto generale 1 22 12 2016 kopie

Het koor organiseert jaarlijks een concert met een wisselend thema. Het repertoire is veelzijdig en gevarieerd te noemen. Bekende- en minder bekende componisten uit binnen- en buitenland zijn de leveranciers van de koorstukken.

Het Leusdens Mannenkoor is lid van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond.
verjaardagskaart kopieLMK pompoen

Repetitielocatie:  Marcuskerk, Asschatterweg 23, Leusden