Leusdens Mannenkoor

Arie Perk
Dirigent LMK sinds 10 januari 2019

Arie Perk (1964) heeft als kind het actieve muziekleven ervaren doordat zijn vader in de plaatselijke harmonie diverse instrumenten bespeelde en orgellessen genoot. Arie kreeg op zesjarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Lammert de Wilde. Zingen in een kinderkoor (en later jongerenkoor) bracht hem in contact met de koormuziek. Vanaf zijn 15e jaar begeleidde hij diverse koren op orgel en piano. In 1980 volgde hij zijn eerste koordirectiecursus bij de Nederlandse Sint-Gregorius vereniging. Na zijn Atheneum opleiding koos hij voor een muziek vakopleiding aan het Utrechts Conservatorium, met koordirectie als hoofdvak en zang en piano als bijvakken. Zijn docenten waren Reinier Wakelkamp en Joop Schets. Na zijn conservatoriumperiode bezocht hij de Kurt Thomascursus en het World Symposium on Choral Music. Om zich te verdiepen in het werken met orkest volgde hij de 'specialisatie-opleiding vocaal en instrumentaal ensemble'. Bij de Stichting Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties behaalde hij het 'docentschap koristenopleiding' om stemvorming en solfège aan koorzangers te kunnen geven. Behalve het gemengde Senioren Koor Viva la Musica staat nog een aantal koren onder zijn leiding, zoals een kerkkoor, een kamerkoor, twee gemengde koren (Credo en Cantiamo) en natuurlijk het Zeister Vrouwenkoor. Van 2003 tot 2010 was hij muzikaal adviseur van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond om de kwaliteit van de mannenkoorzang in Nederland te verbeteren. Sinds die tijd jureert hij tijdens concoursen.Sinds juli 2015 is Arie Perk dirigent van het Zeister Mannenkoor.

Vanaf 10 januari 2019 is Arie Perk dirigent van het Leusdens Mannenkoor. Arie zingt zelf bas in het professionele Basilius College, een kamerkoor bestaande uit zeer professionele zangers en zangeressen, uit alle windstreken van Nederland!
Arjan Verrips
pianist           

Arjan Verrips krijgt in de vierde klas van de lagere school orgelles van zijn meester Theo Kooy. Al vroeg mag hij diverse koren begeleiden (kinderkoor, jongeren-koor, Gregoriaans koor). Later speelt hij in de erediensten van de gereformeerde kerk in zijn geboortedorp en begeleidt hij het mannenkoor Immanuël uit Wilnis.

Tijdens zijn studententijd vormt hij met vrienden diverse muzikale gezelschappen, waaronder klein-theatergroep Weerklank. Als onderwijzer blijft muziek een grote rol spelen; zo maakt hij met zijn bovenbouwklassen de jaarlijkse afscheidsmusicals. In 1992 voltooit hij de studie voor beiaardier aan het Utrechts Conservatorium. Op dit moment is hij kerkorganist in Leusden-Zuid en De Glind en doet graag mee aan eenmalige activiteiten, zoals het Rutter kerstconcert en de optredens van het Leusdens Mannenkoor, waar Arjan al jaren als ‘vaste’ pianist ondersteuning geeft

Laurie Huurdeman
 soliste
Laurie heeft altijd gezongen, maar dan voornamelijk thuis. Met haar vader bij de piano. Toen ze 20 was waagde ze een gok door zich op te geven voor het toen nog onbekende televisieprogramma The Voice of Holland. Na het overleven van verschillende rondes is ze zanglessen gaan volgen en werd ze leadzangeres bij de rockband Simplify. Maar naast de pop en rock, wilde Laurie graag ook andere stijlen ontdekken. Na verschillende projectkoren kwam zij bij het Leusdens Mannenkoor terecht. Zij heeft reeds enkele succesvolle optredens met het koor achter de rug en heeft een duidelijke band met deze groep en zangsoort. Met behulp van dirigent Bert eerden en pianist Arjan Verrips is Laurie druk doende om met haar inbreng bij te dragen aan de repertoirevernieuwing van het LMK.