Bert Eerden
Dirigent a.i. LMK sinds april 2018

Bert Eerden is een oude bekende van het Leusdens Mannenkoor. Hij begon zijn loopbaan in de onderwijswereld. Medio jaren 60 richtte hij zich op de schoolmuziek en na zijn afstuderen werd hij dirigent en muzikaal leider van diverse koren. Daarmee trad hij tevens in het buitenland op. Ook gaf hij pianoles. Na een periode van 25 jaar als muziekconsulent bij een onderwijsbegeleidingsdienst ging Bert met pensioen. Vanaf 1985 startte hij Vocal Group Festivals en Projectkoren. Hij trad daarnaast regelmatig op als jurylid en dirigeerde zowel mannen als gemengde koren. Vanaf medio 2016 was Bert dirigent a.i. van het Leusdens Mannenkoor en trad met hen succesvol op in concerten. In mei 2017 dirigeerde Bert het Leusdens Mannenkoor en het Gemengd Koor Leusden in een gezamenlijk optreden. Op dit moment is Bert met het LMK in voorbereiding op een tweetal concerten in het najaar 2018. Bert is een echte doener en dirigent/musicus in hart en nieren.
Het LMK en Bert zijn door de jaren met elkaar vergroeid.
Arjan Verrips
       pianist

Arjan Verrips krijgt in de vierde klas van de lagere school orgelles van zijn meester Theo Kooy. Al vroeg mag hij diverse koren begeleiden (kinderkoor, jongeren-koor, Gregoriaans koor). Later speelt hij in de erediensten van de gereformeerde kerk in zijn geboortedorp en begeleidt hij het mannenkoor Immanuël uit Wilnis.

Tijdens zijn studententijd vormt hij met vrienden diverse muzikale gezelschappen, waaronder klein-theatergroep Weerklank. Als onderwijzer blijft muziek een grote rol spelen; zo maakt hij met zijn bovenbouwklassen de jaarlijkse afscheidsmusicals. In 1992 voltooit hij de studie voor beiaardier aan het Utrechts Conservatorium. Op dit moment is hij kerkorganist in Leusden-Zuid en De Glind en doet graag mee aan eenmalige activiteiten, zoals het Rutter kerstconcert en de optredens van het Leusdens Mannenkoor, waar Arjan al jaren als ‘vaste’ pianist ondersteuning geeft

Laurie Huurdeman
sopraan - soliste
Laurie heeft altijd gezongen, maar dan voornamelijk thuis. Met haar vader bij de piano. Toen ze 20 was waagde ze een gok door zich op te geven voor het toen nog onbekende televisieprogramma The Voice of Holland. Na het overleven van verschillende rondes is ze zanglessen gaan volgen en werd ze leadzangeres bij de rockband Simplify. Maar naast de pop en rock, wilde Laurie graag ook andere stijlen ontdekken. Na verschillende projectkoren kwam zij bij het Leusdens Mannenkoor terecht. Zij heeft reeds enkele succesvolle optredens met het koor achter de rug en heeft een duidelijke band met deze groep en zangsoort. Met behulp van dirigent Bert eerden en pianist Arjan Verrips is Laurie druk doende om met haar inbreng bij te dragen aan de repertoirevernieuwing van het LMK.