2019 agenda
     Voor 2019 zijn de volgende concerten/optredens  van het Leusdens Mannenkoor gepland :
          * vrijdag 4 oktober 2019, 19.30 uur, concert 'Leusdens Mannenkoor' en gemengd koor 'Cantiamo' Austerlitz
          * maandag 16 december 2019, optreden ter gelegenheid van 'Naturalisatiedag' bij gemeente Leusden
          * zaterdag 21 december 2019, traditionele/jaarlijkse 'Kerst In' van het Leusdens Mannenkoor
     Concert PAPAGENO 4 oktober 2019

Op vrijdag 4 oktober 2019 om 19.30 uur presenteert het Leusdens Mannenkoor zich samen met het gemengd koor Cantiamo uit Austerlitz in de Marcuskerk aan de Asschatterweg in Leusden.

Het belooft een bijzonder concert te worden. Het LMK is vanaf begin dit jaar in volume gegroeid van 30 naar 44 leden en treedt voor het eerst dit jaar op met haar nieuwe dirigent Arie Perk en met een met een vernieuwend repertoire. Bijzonder hierbij is ook dat Arie Perk tevens dirigent is van Cantiamo Austerlitz.

Het concert wordt begeleid door de pianisten Arjan Verrips van het Leusdens Mannenkoor en Barbera Sinte Maartensdijk van Cantiamo Austerlitz. Tijdens het concert doen beide pianisten ook samen van zich horen.
Het programma vertoont afwisseling tussen beide koren die aan het eind ook samen hun klanken laten horen. Ook het publiek wordt betrokken in het programma.

De benaming Papageno is te herleiden naar Die Zauberflöte van Mozart, waaruit enkele nummers worden gezongen.
Papageno is een vogelvanger die zich daarbij vaak uitdost
als pauw.
Hij krijgt in het verhaal een klokkenspel om samen met prins Tamino die een toverfluit heeft de prinses Pamina te bevrijden die door de slechte Sarastro is ontvoerd.
Papageno betovert wachters met zijn klokkenspel.
De vluchtpoging met Tamina mislukt omdat Sarastro terugkeert. Hij straft de wachters en laat Tamino en Papageno
beproevingen ondergaan.

VORIGE CONCERTEN/OPTREDENS
'CHRISTMAS   WONDERLAND'
Kerstklanken van mannenstemmen en muziekinstrumenten

In een uitverkochte en dus bomvolle Marcuskerk te Leusden werd op zaterdagavond 22 december 2018 een concert in kerstsfeer gegeven door het Leusdens Mannenkoor en de muziekvereniging Lisiduna. Het repertoire van beiden was aangepast en toegesneden op kerst en op 'samen'.
Het was voor het eerst dat beide partijen op deze wijze samen optraden. Door beide dirigenten : Bert Eerden als interim van het LMK en Cees Coenen, dirigent van Lisiduna was het repertoire zodanig in het programma gebracht dat er ruimte was voor 'samen' en voor 'apart'. Het publiek waardeerde deze wijze van gezamenlijk optreden en zong uit volle borst enkele bekende nummers mee. De avond werd geopend door wethouder Van Breukelen die burgemeester Bouwmeester, beschermheer van het LMK, verving en deze samenwerking op zang en muziekgebied  noemde als een zeer gewenste bijdrage aan de culturele samenwerking van verenigingen binnen de gemeente Leusden. Het werd daarna een avond vol zang en muziekklanken in een uitstekende kerstsfeer. Na het concert was er nog een gezellig en sfeervol samenzijn met elkaar.

“BROTHERS  SING ON”

Buurmannen Leusden en Amersfoort zingen samen !

Zaterdag 13 oktober stond De Koningshof in Leusden bol van mannenstemmen !

Het Leusdens Mannenkoor en het Amersfoorts Mannenkoor voerden een gezamenlijke vocale act op.

Ruim 70 mannenstemmen lieten hun geluid die avond naar het publiek schallen. Een belevenis op zich voor liefhebbers van koormuziek. Een regelrechte uitdaging voor ieder die een avond wilde genieten van klanken en muziek. Het culturele leven in Leusden verrijkte zich hier met een fijne vorm van samenwerking die bijdroeg aan een goede verbinding tussen beide buurgemeenten. Een avond om niet te missen dus ! Tijdens het concert, waarbij beide koren afzonderlijk en samen optraden deden ook de sopraan Laurie Huurdeman, de pianisten Arjan Verrips en Martin Lorijn van zich horen. Ook de beide dirigenten, Bert Eerden en Paul Michèl Tijssen presenteerden zich om het geheel in goede muzikale banen te leiden. Een prachtige samenwerking dus tussen gemeentelijke zangbuurmannen !

De beide koren kregen in een goed gevulde Koningshof veel enthousiasme van het publiek dat beide koren in hun klanken aanmoedigde

en enkele malen met een staand applaus hun waardering liet blijken. Een avond om niet te vergeten voor alle aanwezigen !

KNZV Festival voor Mannenkoren te Eibergen
Op 10 maart 2018 nam het Leusdens Mannenkoor, samen met 13 andere koren, deel aan het Zangersfestival van het KNZV te Eibergen.
In de 'Oude Mattheus kerk', een gebouw met een 'fluwelen akoestiek', bracht het koor 5 vooraf gekozen zangnummers ten gehore aan het publiek wat met name bestond uit leden van aanwezige koren met aanhang. Het werd een feest van 600 mannenzangers. Het geheel werd beoordeeld door een zang kundig dirigent. Het LMK scoorde op nagenoeg alle punten als koor 'goed' en op een enkel punt 'uitstekend'.
Al met al een geslaagd festival in goede sfeer. Met een voldaan gevoel keerde het koor thuiswaarts.
'The Rose of Tralee'  - W.P.Mc Mulchinock 1850
'Die Nacht'  -  Franz Schubert